måndag 28 februari 2011

Dagens Underhållning.

Jag var lite trött men jag lyckades. Oscarsgalan i år var finfin. Mycket tack vare superbästa Fredlip. Jag är glad att jag spelade in hela natten så jag kan se det om och om och om igen.
Inception vann ganska mycket, lika så The Social Network men King's Speech vann den största, best picture. Och Colin Firth vann för bästa huvudroll för just den filmen. Jag har skakat hand med Colin Firth. 

Trött som bara den skulle det bli skönt att sussa vid 6tin imorse. Men jag somnade inte fören frammåt sju. Och sen så vaknade jag vid 10 efter drömt en fin dröm innehållandes Fredrik och Filip. Sov lite till men vakna hela tiden så gav upp vid 13tin. Så kommer vara en seg dag idag. Får bli en sån där stanna inne dag.

Jag skulle gå in på Kanal nios hemsida för att hitta en rolig bild på en tant som stickar under galan men så hamnade jag så här istället.
Hanna det var alltså jag. lilla jag var någon helt annan.
Det här alltså inte jag, någon som skrev åt mig.
Här var det någon annan som skrev som Hanna igen.
HAHA DAGENS UNDERHÅLLNING.

söndag 27 februari 2011

Dagens jobbiga

Idag har jag varit ledsen och längtat efter att bo närmare er och alla andra jag tycker om. Det är ensamt här och det kan kännas förbannat tråkigt ibland att det bara är vi här. Den stundande resan uppåt till er känns superrolig men också tung för jag vet hur ledsen jag är när jag åker därifrån. Jag brukar inte prata om det här när jag träffar er och andra hemifrån för det känns så jobbigt men idag har det varit så tungt att tänka på hur det ofta känns att jag inte kan låta bli att nämna det. Den senaste tiden har jag till och med kollat upp om jag kan läsa resten av mina kurser vid en annan högskola, men det känns som att jag krånglat tillräckligt med min utbildning så jag får försöka hitta något som gör att det känns mindre tungt här i det år och några månader som återstår.

Dagens nörd!

Alltså alla som läser detta och inte känner mig väldigt väl kommer tro att jag är galen nu, men jag står för att jag förmodligen är världens största anteckningsboksnörd. Det jag vill berätta är att jag har hittat en sida i Sverige som säljer ecojot böcker!!! Ända sedan vi var i USA första gången för några år sedan har jag varit kär i dem. Men de har tidigare inte sålts annat än i Nordamerika men idag efter att av en slump gått in på deras hemsida och hittat att det ska finnas en försäljare i Sverige. Efter en googling kom jag till sidan, bingo! (By the way, udda lördagsnöje även för mig det här.) Tack, PaperMe som tagit dessa miljövänliga böcker till Sverige! Det fina med dessa böcker är också att de är gjorda helt av återvunnet material och går att återvinna igen. Inga träd har gått åt för att göra dessa böcker. Så de är fina både i sitt utseende och i sitt syfte.
// Gissa vem...
Maria

lördag 26 februari 2011

Dagens Puss.

Jag hörde rykten om att det skulle vara en appuss med i Djungelboken. Men jag såg ingen i söndags. Gjorde ni det? Jag hoppas jag inte missade den. Men tråkigt om dem tagit bort den.
Tur den fanns på bild i alla fall ♥
// Hanna

Dagens jobbhelg

Denna helg gäller mest work á la take care of the oldies. Det gamla vanliga med andra ord. Det var både gårdagens, dagens och morgondagens huvudsakliga sysselsättning. Men det är finfint det, för man måste ju passa på att arbeta nu när man kan, innan det blir runt en och en halv vecka of fun (ungefär samma resonemang som dig alltså Maria). Ni får ursäkta min svengelska, men det är så att jag saknar den ibland. I alla fall. Anyways. Jag har också gluttat på den mysiga filmen The curious case of Benjamin Button, blivit skrämd av Hanna hos Arne, fått pysselinspiration och beskådat förvandlingen av vår tomt. Den liknar numera Valbo Köpcentrums parkeringsplats en busy day. Orsak: uppefamiljens tjocka släkt har invaderat placet.

Ifall någon är intresserad ser min närmsta framtid efter helgen ut ungefär såhär:
Måndag/tisdag: Huh?
Onsdag - Fira gudsonen i Estocolmo.
Torsdag - Leka med mina medbloggerskor.
Fredag - Leka? Jobba?
Lördag/söndag - Födelsedagsfirande och götta sig med släkten.
Måndag - Besök i Enskede och kanske en tecknat-kväll.
Tisdag - FREDLIP.
Onsdag - Packa om.
Torsdag-söndag - Björnrike!

//Moa

Dagens uppdatering av läget

Jag har ju lite svårt att hitta inspiration att skriva om något, jag tycker att det är mycket roligare att läsa det ni skriver. Men självklart måste jag ju dela med mig lite också även om det inte bli så rolig uppdateringar alltid. Nu ska ni i alla fall få höra lite om vad jag har haft för mig denna vecka (om ni inte vill bli uttråkade kan ni välja att sluta läsa nu.)

I tisdags hade vi för-pm seminarie där vi skulle diskutera våra idéer lite. Vi var sist ut så det kändes inte som att det var så givande för vi fick typ inga tips på hur vi ska gå vidare med vår idé. Så vi gick vidare på vårt spår som vi börjat på (och håller tummarna att det håller) Det är lite förvirrande för när vi mailar vår handledare kan ha säga rakt motsatta saker olika dagar om helt samma saker, så ibland vet man inte vad man ska tro. Men nu verkar vi i alla fall ha hittat de enkäter vi ska använda och kanske även en arbetsplats att undersöka om allt går i lås. Håll tummarna för oss! Dessutom har vi skrivit klart vårt pm så vi ska kunna åka bort lite nästa vecka. Det är väl typ det jag gjort denna vecka, grejat med uppsatsen + läst statistik, varit på föreläsning och varit på labb. Pluggvardag med andra ord, inte mycket spektakulärt som händer. Så det var min alldagliga uppdatering för denna gång. (Kom inte och säg att jag inte varnade er om ni nu har somnat på tangentbordet eller blivit sugna på att gå och lägga er igen.)

Men idag blir det lite roligare för vi ska åka på storloppis i golfhallen och sen till Marieberg för att fixa födelsedagspresenter och annat. Och imorgon blir det dock troligen en del plugg så jag inte kommer för mycket efter nästa vecka när jag har en massa skoj inplanerat.
Vad gör ni i helgen?
//Maria

fredag 25 februari 2011

Dagens sötaste.


Titta 2.07. He is so pretty :D ♥
JOHN CAMERON MITCHELL
// hANNA

Dagens (nattens) dröm

Att vakna efter en riktigt läbbig mardröm är inte kul alls. Men något som är värre är att vakna efter att ha drömt om en bättre verklighet. Fy och usch. Man vill bara försvinna in igen i drömvärlden och lyckligt lulla omkring. Inatt var det midsommar, jag var kär och livet var allmänt underbart. Inte för att klaga eller så. Men det vara bara en så himla mysig dröm.

//Moa

torsdag 24 februari 2011

Dagens köp

Idag har jag beställt alla säsonger av Ally McBeal på DVD. Wiiie! En av mina absoluta favoritserier.
Igår köpte jag också ett 35mm objektiv till min Bertil Rebell. Ojoj vad jag gör av med pengar. Men oooh så roligt! Hoppas det kommer fram snabbt!
//Moa

Dagens film.


Moa kom över igår, vi bakade oss en kladdkaka och tittatde på denna fina, sorgliga film. Riktigt bra är den. Vem som reggiserat den? JOHN CAMERON MITCHELL. Som jag väntat på denna film.
Nicole Kidman är Oscarnominerad för sin roll här och jag hoppas hon vinner. Både för att hon gör ett suveränt jobb och för att det kanske för med sig så att JCM gör mer filmer.
För jag vill ha flera filmer från från världens bästa Hedwig.
// Hanna

onsdag 23 februari 2011

Dagens loppis

Upptäckte förra veckan att det har öppnat en ny loppis här i Öret! Vi åkte förbi där då men det var tyvärr stängt och nästa gång de skulle ha öppet var i lördags, men då var ju vi på äventyr i huvudstaden. Fast som tur är har de även öppet på onsdagar. Så senare idag tar vi oss en tur dit och hoppas på att fynda något. Det är ju så himlans roligt med loppis. Ska försöka läsa som en tok tills dess. (Inte för att det lär bli så, allt är ju så svårt så man vill gå och gömma sig och låtsas som att man inte läser den här förbannade kursen)

Förresten verkar det som att jag kommer norrut redan på tisdag nästa vecka. En föreläsning var tydligen bortplockad. :D
// Maria

måndag 21 februari 2011

Dagens så här är det.

Det är så att jag till 90 % bestämt för att utbilda mig till förskolelärare. (om jag kommer in). Men det är många skolor som fått ett nej och inte får ha kvar utbildningen.
Som Falun och Gävle som är nära här. Även Örebros Maria, fast du har en fin skola!
Frågan är hur jag ska fortsätta promenera in i framtiden lixom.
// Hänna

Dagens pannkakor

Idag gjorde jag pannkakor. Ovanligt? Nehej. Det är ju så himla gott. Och så enkelt. Och smakar så bra med så många olika tillbehör. Favoriten är ju med färska jordgubbar. Men sylt och grädde är också gott. Och "matpannkakor" är underskattat. En mumsig kall sås och massa grönsaker, oooh det saftas i munnen. Det blir nästan som tacos, men ändå inte. Såååå gott!

Med mitt pannkaksberoende har jag blivit nästan lika proffsig som Pettson på att tillaga dessa ljuva mumsbitar.

//Moa

fredag 18 februari 2011

Dagens kladkaka.

På Alla Hjärtans Dag i måndags kom Moa hem till mig. Hör och hämpna så bestämde vi oss för att baka. Det händer då inte ofta det. Ville bara visa lite bilder ifrån det.
Och den blev till och med god! Dessutom tittade vi på Criminal Minds den kvällen, lite stolt M? // Hanna

torsdag 17 februari 2011

Dagens Möte.

Hellow mina fellow bloggers! Vi måste ha möte angående Stockholm! Möt mig i kommentaterna ASAP.
Några frågor på dagens agenda.
* Skulle du hänga hela dagen med dina kusiner Moa?
* Eller skulle vi hänga lite med Linnea innan?
* När kommer du och Richard till Stockholm Maria?
* Vart ska vi gå ut på kvällen?
* Skulle vi åka med dina parents hem Moa?
* (Om vi inte träffas innan vi ska äta..) Tror ni att jag hittar till SF bokhandeln själv?
Kommer bli en rolig helg i våran fina capital.

Dagens telefonsamtal.

För två dagar sedan skickade jag tillslut in en arbetsansökan. Jag har bara tänkt söka jobb i sisådär ett halvår dåra... Men bättre sent än aldrig. Nu sökte jag ett sommarvikariat på ett vård- och omsorgsboende i mysiga Enskede. Idag ringde telefonen. Eller egentligen ringde den redan igår. Men då hade jag nog fullt upp med att titta på TV. Helt slut efter en oerhört ansträngande dag på jobbet. Heh. Snarare kolugn dag som följeslagare, men slut var jag ändå. Så jag upptäckte det missade samtalet runt 23.30. Anyways. Idag ringde det igen, och det var en av enhetscheferna. Så nu ska jag på arbetsintervju dagen före vår Fredlip-dag!
//Moa

Dagens sysselsättning

Min plan för idag var att läsa klart kapitel 7 och hela kapitel 9 i SPSS-boken. Visste med mig att jag kanske inte skulle hinna allt för att det är typ sextio sidor av sådant som jag tycker är väldigt svårt att förstå, så det tar mer tid än vad läsningen brukar ta. Men vad jag inte visste var att jag nu, när mer än halva dagen gått, bara skulle ha lyckats läsa några sidor. Vad hände? Ja det kan man fråga sig...

Vad har jag då gjort istället  för det jag borde? Jag har, de senaste dagarna, varit lite missnöjd med den väska jag använder för tillfället, axelbandet (som inte är reglerbart) är för långt så den blir ganska bökig att bära. Vad har det med saken att göra kan man undra, men det var just detta missnöje som sinkade mina planer idag. Mitt när jag satt och läste i förmiddags så kom jag på att väskan är ju av bomull så det borde inte vara så svårt att sy upp axelbandet lite. Så det var vad jag gjorde, väldigt pilligt så det tog sin tid. När jag var klar, tror ni jag började läsa igen? Nehej då, då kom jag på att jag skulle motionera lite så jag tog fram crosstrainern och gick på den ett tag, sen duschade jag och åt lunch. Så nu sitter jag här och undrar var dagen tog vägen.

Men den är ju faktiskt inte över än, så snart beger jag mig till uni för att anmäla mig till PM-seminarie och sen sätta mig i bibblans tysta läsesal. Så att jag får något vettigt gjort idag. Kanske hinner jag halvvägs av det jag planerat och det är ju bättre än inget.
(Ni förstår kanske hur svårt det är att förstå boken om man inte klarar av att hålla tankarna på texten och börjar tänka på något så oviktigt som en axelrem till en väska...)

P.S. Jag klarade den tredje tentan efter jul också! Så nu är alla skrivna tentor avklarade! Superskönt, för det kommer behövas mycket arbete för att klara de två kommande om en dryg månad.

onsdag 16 februari 2011

Dagens skörd.

Jag har fått mig en ny mobil. Så jag tog mig i kragen ikväll och förde över bilderna jag hade på min gamla mobil till min dator. Följande är några av dem?
Elin och Anna kikar på tv stående?                                    Moa vill inte hänga med mig?
Vacker syn.                                                                      Här behövs inga frågeteken.
En häfftig kille med skyddsglasögon?             Kungen av all drickor, varför får den annars stå på dems andras huvud?
FINNS DET FLERA AV BJ?                                                         Två retardos?
 Min nya granne?                                                           Kom och hälsa på?
// Hanna?

tisdag 15 februari 2011

Dagens Önskning.

Jag vill ha en hund. Och en bebis. Inte på samma gång. Och egentligen inte nu. Fast lite. Är det någon som vill låna ut så...?

//Moa

Dagens Fredrik och Filip

Wihoooooo! Vi ska vara TV-publik i Fredrik och Filips nya program! Ska bli såååå roligt!

//Moa

Dagens bilder.

Måste ju lägga upp dem här fina bilderna på denna blogg med. Glädje är till för att spridas! :)
Världens finaste Lars Eriksson. Nu finns hans debutalbum Rust & Golden Dust ute .
Som jag tycker ni alla ska köpaaaa!
// Hanna

måndag 14 februari 2011

Dagens hjärta

går till er två, mina medbloggare Hanna och Moa, för att ni finns och är alldeles underbara, som en bal på slottet. Tack för att ni finns och lyser upp min och många andras tillvaro! Ni är fantastiska, underbara och helt enkelt bäst!

söndag 13 februari 2011

lördag 12 februari 2011

Dagens Eriksson.

Som Maria skrev åkte jag till Örebro igår. Tåget och jag hade planerat att vara framme lite efter 2. I god tid alltså."Tåget borde ju inte vara tre timmar sent."  Men det var det, plus lite till.
Denna gången vann tiden kampen mot oss.
Orsaken till varför jag ville vara i Örebro innan jag var det.
Men det blev fortfarande en mycket fin och lyckad helg.
Hann i alla fall träffa Lars och prata lite med honom.
Och så fick jag spendera massa fin tid med världens bästa Maria och Richard.
Idag när jag åkte hem kom såklart tåget fram i tid.
// Hanna

fredag 11 februari 2011

Dagens nervositet

Idag är en speciell dag, Hanna ska nämligen komma till mig i Örebro! Men så är det en himla snöstorm och det klarar ju inte våra tåg av i det här landet trots att vi alla vet att det är vinter halva året nästan. Som Hanna konstaterade:  "Det har ju varit vinter många gånger sen tågen uppfanns" så hur kan detta hända varje gång det kommer snö?!?!?! Nu sitter jag nervöst och väntar på besked om Hanna kommit med tåget (ca 1. 40 min sent) och sen kommer jag vara nervös hela eftermiddagen för att det ska bli mer förseningar efter vägen så att hon inte hinner hit och se Lars. Det blir en kamp mot tiden känns det som! Men vi ska segra!

torsdag 10 februari 2011

Dagens Lars.

Att jag önskar att jag kunde vara där idag.
Men vid den tiden är jag istället en duktig hockeyspelare. 
Men jag hoppas det går prima för Lars och hans band idag och att det snart finns en massa Youtubevideosar därifrån. 
// Hanna

Dagens glädjebesked

När jag kom till skolan idag fick jag vet att tentan var rättad och fanns att hämta ut. Orolig som bara den gick vi dit för att hämta den och när vi pratade innan fick tentan kom vi fram till att vi säkert var underkända alla tre. Men så kastade receptionisten fram tentorna och alla hade klarat den. Yay!!! Skönt som bara den, nu ska jag lära mig SPSS. //Maria

onsdag 9 februari 2011

Dagens Greta.

Idag på dagis var det några barn som för en stund bytte namn. Ett av dem barnen gav även mig ett nytt namn. Mitt namn var Greta.
Det tyckte jag var väldigt mycket roligt.
Greta är ju inte vilket namn som helst lixom. Det är ett ganska så historiefyllt namn, i alla fall här på bloggen.


"Vart är Greta? Nu är hon sen som vanligt."

Dagens humörhöjare

När man är helt ensam hemma för att plugga en förmiddag i februari vill man gärna ha något som piggar upp. Är det inte mänskligt sällskap så får det vara något annat och idag är det solen! Vaknar man och ser att det är helt igenmulet känns det som att man vaknat på kvällen och energin sjunker som bara den. Men när solen visar sig och lyser upp livet då känns det lite bättre att krypa upp i soffan och läsa statistik, som är dagens plan.
// Maria (i brist på annat att skriva om  :P )

tisdag 8 februari 2011

Dagens Telefonsamtal.

Idag ringde min söta gudson. Han sa "hej" och "katter, katter", och skrattade mycket. Så go och glad. Längtar mycket tills jag får träffa honom och hans bror nästa helg!
//Moa

måndag 7 februari 2011

Dagens Musikvideo.

Alltså. Ni kanske är lite duktigare på att följa Tittskåpsteatern än vad jag är. Men ifall ni också missat detta... Mums! (Inte musiken dåra.)

//Moa

Dagens Minne.

Tänk när vi tagit vårt pick och pack och klivit innanför dörrarna på ett hotel i New York. Ganska mycket pick och pack hade vi, och vi klämde in oss i den där pyttelilla läskiga hissen, klev av på första våningen där vi fortfarande var synliga från receptionen, och så gömde vi oss bakom ett hörn. Sen visade vi oss igen, hysteriskt fnissandes, och tog trapporna vidare uppåt med våra feta väskor. Hahaha, vilka tokiga töser!
//Moa

Dagens desktop bild.

Damon med sitt vackra leende från senaste Vampire Diaries har fått bli min nya desktop bild. Tjusigt va?

Dagens lärare.

Idag har jag, Hanna, för första gången varit lärare på en skola. Fick ha en femte klass på Värnaskolan idag helt själv.
Det gick. Helt okej måste jag säga. Roligt var det. Förrutom när en del inte lyssnade.. Min gamla rektor kom till och med och snackade med mig lite. Hon vet vem jag är. Jag har försökt lära ut matte och engelska idag. Fick fråga en av eleverna när jag skulle hjälpa en annan. haha. Men det här med att ställa upp mattetal. Inte min grej.. höhöh. Men eleverna gjorde det dem skulle göra iaf. Lite väll snabbt bara.
Lärare?

söndag 6 februari 2011

Dagens tvprogram.

Jag har just sett klart Fredrik och Filips roliga årskrönika. Lite sent så där, men det är bara bra. Den som spar han har lixom. Då har man ju det fina längre, så att säga. Åh, dem där två är så roliga och underbara. Snart är det ju ett-års dagen med.
Nu hoppas jag det är sant det jag hört att dem även ska ha ett Oscarsprogram. Hoppas! Det vore ju sådär för bra för att vara sant. Galan äger förresten rum söndagen den 27 februari, så alltså natten/morgonen den 28 för oss här i Sverige. // Hanna

Dagens film.

Igår kväll kikade jag och Moa på underbara musikalfilmen Annie. Eller som jag brukade kalla den när jag var en aning mindre, alla barnen. Vet inte hur många gånger jag sett den. Lika bra denna gången med. En hel hög med begåvade ungar i den. Och så har Tim Curry en liten rolig roll i den med.
Och Soundtracket är så bra att Chandler har två copies.

Se den! // Hannie

lördag 5 februari 2011

Dagens fika

Denna lördagseftermiddag har tillbringats på mitt favoritcafé här i Öret, Fröken Brogrens Veranda på väster. Ett litet sätt att göra tentaplugget lite mindre tråkigt.

Afternoon te med scones, croissant, marmelad m.m. Så gott!!!

Tror inte ni kan gissa vad jag dricker....

...kaffe! Närmare bestämt en liten latte. Det var inte gott men det gick att dricka. Tror faktiskt var bland de minst ogoda kaffe jag har smakat hittills.
Efter typ en hel eftermiddag där gick vi hem. Eller rättare sagt, vi fin-gick hem som Richard uttryckte det.
Nu håller det på att skapas pizza i köket. Mums!
//Maria

fredag 4 februari 2011

Dagens föreläsning...

...är om möjligt ännu mer förvirrande än den förra. Några i klassen påpekade i pausen att ingen förstår någonting av det han säger. Han sa att det kommer ge sig när vi provar metoderna och sen fortsatte han i samma stil och assnabbt. Så jag varken hinner med att skriva eller förstår vad han säger. Jag tror man måste ha någon form av pedagogisk utbildning om man ska lära ut så här svåra saker. Det räcker inte med att vara bra på statistik. För just nu är det total förvirring.

onsdag 2 februari 2011

Dagens GRATTIS!

Idag fyller en tredjedel av denna blogg år, nämligen M. Sandelin. Det är alltså en väldans fin dag idag. Solen skiner för vår fina Maria. 

Ett stort grattis till dig idag på din dag! Hoppas du äter en massa godsaker och får en massa skojiga paket!
Men eftersom du beslutat dig att bo så långt borta får vi resterande två tredjedelar av bloggen fira dig en smula bättre en annan dag. Dåru! ;) 
                                Önskar
                      Hannibal och LadyMo
 

tisdag 1 februari 2011

Dagens Segobert

Jag är såååå seg. Idag hade jag vaccinationstid kl. 15.00. Den enda andra planen för dagen var att träna dubbelstep, men jag höll till och med på att dra mig ur det och göra absolut ingenting, som jag gjorde hela förmiddagen. Men tillslut åkte jag på träning i alla fall, och det var kul. Men en tjej råkade ta fel vattenflaska, min alltså, fast dem inte ens var lika. Och jag vågade inte säga till, så jag fick klara mig utan vatten under passet. Och oboy jävlar vad slut jag blev. Jaja, då vet ni det.
//Moa

Dagens surputt

...är jag. Är så trött på att plugga ointressant metod och statistik. Dessutom var jag på campusmässan och träffade eventuella framtida arbetsgivare, några få var positiva om min framtid, alla de andra såg mest uppgivna och frågande ut. En man sa till och med att det är 100 sökande på varje tjänst, så det kommer bli tufft. Denna dag har varit ganska mörk och motivationen är lika med noll och jag tvivlar på det mesta just nu.

Jag ber om förlåtelse för att jag är så negativ, men det är tyvärr så livet känns just nu och kommer nog att göra det ett tag tyvärr. Hoppas det inte smittar av sig för ni ska vara glada som har varandra så nära för det jag saknar allra mest just nu är er, mina bästa vänner och familjen.

Dagens Lättnad

Vaccinationen gjorde inte alls särskilt ont. Skönt.
//Moa