onsdag 30 mars 2011

Dagens godbitar

Om det vore möjligt, skulle jag ha lyssnat sönder Mavericks nu nästan. Men man tröttnar ju aldrig. Pappa brände ut en skiva med Mavericks i höstas, och just därför är det just det albumet som det lyssnats tokmycket på. Men ikväll på väg hem plockade jag fram mp3:n och lyssnade på äldre favoriter från den extremt begåvade duon. För att nämna några exempel...




//Moa

Dagens telefonsamtal

Plötsligt ringde telefonen. Det var Family Guy-nördarna från Estocolmo. Allriiiiiiiight. Hahaha. De är roliga snubbar de där. Tyckte jag skulle komma och ta mig en öl med dem. Lät som de hade tagit några öl själva redan. Hörde inte så mycket vad dem sa. Jag bor ju i skogen. Med världens bästa täckning. Men jag hörde "Vad fan gör du där uppe?!" och "I alla fall EN öl får det bli i maj". Hahaha.

//Moa

tisdag 29 mars 2011

Dagens man i hatt

Sicken fin man!

Mister, visa mig den maximala hastigheten!
Vart du vill, så fort du kan.


//Moa

Dagens Attans bananer

Jag fick höra av en på mitt jobb att hennes mans pappa nog hade en tvåa vid Mörby Centrum som stod tom för uthyrning och som han dessutom tänkte ta ett himla billigt pris för, för att vara i Stockholm. Mycket billigare än de absolut billigaste ettorna man hittar på Blocket, till och med billigare än väldigt många rum att hyra som inneboende! Men tyvärr hade han redan hyrt ut den till en tatuerar-kille. För två veckor sen. Attans bananer! Hade varit helt perfekt. Han hade till och med hellre hyrt ut den till mig än till tatuerarn, men nu var det försent. Men jaja, jag behöver inte bo på gatan i alla fall. Har dessutom anmält intresse på en billig etta som en tjej skulle hyra ut under sommaren. Annars finns ju tjocka släkten.

//Moa

måndag 28 mars 2011

Dagens plugg...

...har gått strålande! Vi har skrattat hela dagen och tittat på Svensson Svensson julavsnitt på youtube, pratat om bibeln och massa annat nödvändigt. Men det var bara för att vi var tvungna att tänka så mycket innan lunch, så efter lunch spårade det ur lite grann. ;D Imorgon tar vi nya tag och skriver en massa introduktion och håller tummarna att vi får bra besked från kommunen.
Det var en ganska välbehövlig skratt dag känner jag.
// Maria

fredag 25 mars 2011

Dagens konsert.


Idag ska jag, Moa och Ylva-Lasse fara till Gävle för lite trevlig Johnossi intagning. Det kan jag berätta ser jag fram emot mycket. Här har ni en video jag filmade när vi såg dem i Örebro i december. Imorgon ska vi tre även åka till Örebro. Lovely! Det var det jag ville få sagt. Och så hoppas jag det gick/går prima för Maria! Om det är nån som kan göra det så är det du!

//Hanna

torsdag 24 mars 2011

Dagens kompis

Bara så ni vet. Nu är jag också vän med Filip på fejan.

//Moa

Dagens tenta..

...är skriven. Jag satt hela skrivtiden ut. Var rätt slut i huvudet ett tag men sen blir man stressad och får mer energi. Efteråt fick jag den vanliga lättnadskänslan (inte för att jag tror att jag klarat den, utan för att jag vet att jag inte kan göra något mer för att påverka resultatet, det enda jag kan göra är att låta bli att tänka på det och vänta). Det är så skönt när den infinner sig. Men nu behöver jag orken att klara den dubbelt så stora tentan imorgon som dessutom är väldigt mycket svårare. Ska försöka hitta kraft att kämpa till imorgon eftermiddag när det är dags igen. Har inte så stort hopp om att klara den men jag ska i alla fall försöka.
Ses på lördag!
// Maria
P.S. Hoppas ni har förståelse för att jag inte har så mycket energi till att vara så deltagande i allt runt omkring. All min kraft går just nu till denna c-kurs.

onsdag 23 mars 2011

Dagens Håkanoutfitråd

Kom på att det var dags att börja tänka ut vad man ska ha på sig på lördag. Kan ju inte vara så svårt att välja en outfit. Men jo. Vad ska man ha på sig??!! Vad ska ni ha? Tänkte kanske en svart klänning för att jag inte använt den så mycket, men sen tänkte jag kanske något lite mer Håkanigt som en randig skjorta och kjol (kjolen vore ju inte så Håkanig då förstås). Eller ett vitt fladdrigt linne. Jag vet inte jag. Hjälp mig. Heh.


//Moa

Dagens innebandy comeback

Idag har det blivit att rusta av den gamla innebandytalangen. Ehh talang. Mitt kära hockeylag mötte innebandyns damlag i en match. Gick väll sådär då. Hanna J gjorde ett mål åt oss iaf. Och jag blev sjukt hes efteråt. Men det går nog över om en stund. Tänk att jag levde för innebandyn förrut. Det var alllt bra att jag kom till mina senses och tänkte om. ISHOCKEY!

Dessutom har jag fått (nästan helt gratis) lite finfina grejor.
Finfin bok och finfina tvserier och filmer.

Nu är jag värd lite kvällsfika och Buffy. Hoppas ni haft en fin dag! // Hanna

Dagens hysteri

Alltså. Jag tillhör ju den där galna skaran som satt uppe vid datorn 06.00 för att boka musketörbiljetter. Till och med några minuter före satt jag beredd, och uppdaterade sidan konstant för att komma åt biljetterna så fort de släpptes. Trots min egen hysteri och trots att jag borde ha lärt mig vid det här laget, så är jag chockad. Sådant sjukt bokningtryck! Det är ju nästan värre än när någon världsstjärna spelar på Ullevi.

Jag lyckades i alla fall på första försöket grabba åt mig några biljetter till en föreställning. Wihoo!!! Att välja sina favoritplatser var det förstås inte tal om, utan vi hamnade i mitten på rad 16. Men det är ju helt okej i alla fall, tycker jag. Det är ju i alla fall på parkett. Sedan har jag i drygt en halvtimme försökt få biljetter till ännu en föreställning, men det verkade stört omöjligt. Just nu är det för många som bokar. Vänta en stund och tryck sedan på "fortsätt". Antingen det eller Teknisk fel, var de meddelanden man fick. Medan man satt där och försökte trycka på fortsätt om och om igen, såg man hur biljetterna försvann mer och mer i takt med att sidan uppdaterades. Galet alltså. Men tillslut lyckades jag få tre biljetter till, fast då längst bak (rad 18) längst ut till vänster...

I am chocked! Men roligt för Stadsteatern att de har lyckats med en sådan extrem megasuccé.

//Moa

tisdag 22 mars 2011

Dagens tvtips!

Idag fellow bloggers och ni andra borde ni ha på Tv3 klockan 22.00. Då börjar Pluras Kök. Inte bara det att han själv verkar som en mycket spännande och intressant man så gästar Fredrik Wikingsson (snyggt klädd är han också!) det första avsnittet, som då visas idag. Slå på teven!
// Hanna

Dagens sanna klyscha

"Har du inte varit ute någonting idag?" - Pappa
"Näe." - Jag
"Men det är ju alldeles underbart väder." - Pappa
"Det är också slaskigt och geggigt." - Jag
"Men det finns ju blommiga gummistövlar." - Pappa

Sant. Det är alldeles sant. Jag begav mig ut på en testrunda i stövlarna, och jag blev inte besviken. Vilka fantastiska skodon! (Jag har insett att jag överanvänder ordet fantastisk ibland när jag är på mitt positiva humör, men jag ska försöka trappa ner.) Gick och tänkte för mig själv att det är alldeles sant det där, att det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder. Jag kan sträcka mig till att sådant där väder som orkaner och extremkyla som tar död på folk och fä, det kanske kan klassas som dåligt väder. Men i övrigt så. Slask är annars någonting som ett flertal gånger figurerat på mina topp-tio-listor över sådant jag inte gillar. Så det är alltså ganska starka negativa känslor jag hyser för detta vårfenomen. Men utrustad med mina färggranna gummistövlar var aggen som bortblåst!

Jag kommer osökt att tänka på William och de magiska stövlarna. Det var ett lysande barnprogram på den gamla goda tiden. Ni ska tro det blir en häftig dag, när William sätter på sig stövlarna! Stövlaaaaar som fixar allt!

Men man kan ju inte gå till jobbet i blommiga gummistövlar... Eller? Varför inte, för helvete?!! Det är klart man kan! Innan min lilla promenad idag hade jag på allvar övervägt att ta mina vita Converse till jobbet, eftersom vinterskorna börjar bli för varma. Men så har jag ett visst litet Montazami-syndrom och tänker inte alltid så himla långt. Kunde ju i alla fall ha valt grå Converse eller så. Inte vita. Men nu blir det dessa som får följa med:


Jag känner att det egentligen inte finns några gränser för mitt word vomit idag. Men ni kan andas ut, mina vännner, för tiden får sätta punkt. Nu måste jag kasta i mig de sista korvbitarna på tallriken och sen ska min knallblå jacka, mina stövlar, solbrillor och jag bege oss till ett gäng goa gubbar och gummor.

Hej svejs!
//Moa


måndag 21 mars 2011

Dagens Musketör-alarm!

Brudar!  Nu är det såhär att på onsdag morgon 06.00 (alltså nu på onsdag, 23/3) släpps biljetterna till nästa års Musketörföreställningar. Det är ju helt sjukt. Helt galet.

Eftersom man aldrig vet hur stort trycket är så planerar jag att sitta med min vän Nils ca 06.00 (döda mig inte om jag misslyckas och försover mig), och boka in míg på ett par föreställningar. Min fråga är; är ni på?? Ni får göra preciiiiis som ni vill och känner för, jag behöver bara veta. Man har ju ingen aning om hur ens schema i livet ser ut nästa år, så det är klart att det blir en chansning.

Föreställningarna kostar 150 kronor och spelas 19.00 varje gång. Hade först tänkt satsa på söndagar eftersom det är den mest skolledig-säkra dagen, men vid det klockslaget kanske det ändå är bäst att satsa på lördagar... Eller vad sägs? Jag tänkte som sagt boka till ett par föreställningar, det vill säga 300 kronors chansning. Sen om man vill gå flera gånger så brukar man ju kunna få tag i restbiljetter. Trycket kanske inte blir lika högt nu heller. Men man vet ju aldrig.

Vad det gäller platser så tänkte jag nog försöka hugga några ganska långt fram men lite lagom sådär. Ni får förstås tycka till om saken/sakerna. Den spelas Mars-Maj, så jag tänkte väl ta någon i början och någon närmare slutet typish.

Så mina tokfrallor, vad säger ni?
//Moa

Dagens e-butik update

Måste ju bara visa några fler fenomenala ting från fredflare:









Oooh, jag vill shoppa loss.
//Moa

Dagens e-butik

Hittade en sida med väldigt roliga och fina grejor. fredflare.com. Synd att det kostar så mycket att beställa saker over seas. Fanns underbara halsband, ringar och andra prylar. Urban style. Kolla denna saken alltså, jag skrattar jättehögt!


//Shoppingsugen Moa

Dagens Trailer


Åh titta vad fin trailer för Nittileaks! Missa inte programstarten den 11 april!
Jag längtar! // Hanna

söndag 20 mars 2011

Dagens sysselsättning

Det enda jag har gjort idag är att skriva sommarjobbansökningar och skickat iväg dem. Jag är helt yr i huvudet av alla olika cv:n och personliga brev jag formulerat. Dessutom är jag på jättedåligt humör för att jag inte hunnit tentaplugga. För det är ju så himla kul....
Så tyvärr har jag inget muntrare att dela med mig av. Jag är stressad, har ont i magen och vill bara ha klarat tentorna så jag kan släppa det. Hoppas Håkanhelgen ger mig energi. Snart ses vi iaf!
// Maria

Dagens möms

Åsa hade ikväll lagat en av mina absoluta favoritmaträtter; hemmagjorda vegetariska köttbullar med potatis, brunsås, lingonsylt och sallad. Möms! Hon hade tänkt på att jag ju flyttar ganska snart och att jag tycker så mycket om den där maten. Så himla snällt.

//Moa

Dagens utflykt

Idag har jag varit på Runn med mor och far och åkt långfärdsskridskor. Riktigt härligt att glida fram på isen med solbrillorna på. Fast ibland hade jag motvind, och då kändes det nästan som jag var på väg baklänges, medan pappa försvann som en prick längre fram. Men i medvind, då ni.

Gårdagens film blev Tjenare Kungen hos Hanna Banana. Lite goa grejer och lite singstar på det också. En fin kväll med andra ord.

Sen måste jag bara visa att jag upptäckt att jag varit på ett Christmas Cookie Decoration Party även tidigare i mitt liv, långt innan jag hörde talas om Bridges.

//Moa

lördag 19 mars 2011

Dagens neggo

Bli inte arg på mig nu. Jag tänker klaga lite på solen. Och jag som kan bli irriterad när folk klagar på vädret. Men idag har jag en deppdag, och då förvärrar solen det hela. Många dagar älskar jag solen. Njuter av den. Men när jag är nere, då blir jag mera nere av solsken. Märkligt. Mycket märkligt.

Jag har åkt skidor idag. Det var skönt. Men jobbigt. Dålig kondis. Sen har jag kollat på 500 days of Summer. Det var nog då jag blev nere. Men fin film. Fin kille. Hur kunde Summer inte vilja ha honom? Märkligt. Mycket märkligt.

Jag längtar också till nästa helg. Då kommer jag vara såhär glad. Det är inte märkligt. Inte ett dugg märkligt.

//Nasse

Dagens Håkan.


En vecka kvar! Sen får vi träffas och höra denna fina mannen. Det kommer bli så fint. Vad hoppas ni få höra för låtar? Jag skulle inte tycka det vore helt fel ifall han körde den ovan.
// Hanna

fredag 18 mars 2011

Dagens vän


Du ligger lite i lä Moa.

Dagens räddare

är Johanna. Utan henne skulle jag aldrig orka med den här kursen. Vi har pluggat tillsammans varje dag denna vecka. Vet inte om jag lärt mig så mycket men det känns i alla fall bättre när man verkligen pluggar. Och det blir ju så mycket roligare om man gör det tillsammans med någon, och framför allt med någon som skrattar mycket. Det är nog tack vare alla skratt och allt prat som jag överlever. I helgen kör jag dock lite repetition för mig själv innan vi ses till veckan igen. Men nu ska jag skynda mig för vi ska på en liten utflykt ikväll!

Dagens nostalgitripp


Idag ägnar jag mig åt att scanna in barndomsbilder. Vilka fantastiska apparater det finns! Det är mycket tillfredsställande att kunna digitalisera den analoga tidens idylliska minnen. Och med allas våran Håkan som sällskap blir det en riktigt trevlig sysselsättning för dagen.

Jag ringer hem från Tjörn.

På dagens schema står även städ och tvätt, men det får vänta en stund.
//Moa

torsdag 17 mars 2011

Dagens Musik.


Här Moa har du videon! (du hittade den inte på min blogg för att det var på twitter jag la upp den förra gången). Har du sett den här Maria? Hur gullig som helst. I Fredrik och Pella klass!

Färjestad slog ut Brynäs. Men det handlade aldrig om dem skulle göra det. Utan när ;)

Jag är mindre frisk bläää. Roligt att jobba på daigs TILLS man får alla deras sjukdommar.. Och så missade jag 8 timmars jobb idag. Tråkigt. Mycket tråkigt.
Krya på dig Hanna. Tack ska du ha Hanna.

Dagens ironi

När jag finally skaffat mig ett jobb i huvudstaden, som jag så länge tänkt att jag ska göra, ja då får jag hemlängtan av bara tanken på det hela. Önskar att ni/någon av er också skulle flytta dit, för jag har ju insett att det kommer bli himla ensamt där nere. Jag känner ju inte alls många i Stockholm som jag kan hänga med under sommaren. Smart tjej som inser detta först nu. Men jag får väl fara och flänga en del så blir det nog finemang ändå säkert.

En annan sak som passar in under rubriken är vad som hände första dagen på gamla jobbet efter att jag fått besked om det nya:
"Hej Moa! Du ska få ett schema. Varsågod!"
Och plötsligt stod jag med ett tio veckors schema i handen. På Hantverkarn. I Hofors. Det sträcker sig genom hela maj, och självklart även under både Håkan-helgen och Linköping/Västerås-helgen därpå. Men det ordnar jag upp, för jag tänker inte jobba där vare sig i maj eller under någon av de där helgerna. Men det är ganska gött att ha ett schema ändå under tiden jag är kvar i Hofors. Synd att klaga!

//Moa

onsdag 16 mars 2011

Dagens suck

För varje dag av plugg som passerar sjunker hoppet om att klara de två kommande tentorna. Just nu vill jag bara ge upp. Jag och Johanna har kämpat i flera dagar med att förstå och snart känns det bara som att man vill ge upp. Men det går ju inte, får då kan man typ aldrig få studiemedel igen. Och ingen examen heller för den delen. Så. himla. tungt. just. nu. Jag tror ärligt att jag aldrig kommer att förstå något av det här tillräckligt väl för att vara ens nära godkänt. Men enda sättet att hålla paniken borta är att plugga varje dag och försöka. Hur lönlöst man än känner att det är. Så jag fortsätter med det i en vecka till sen är det dags för tenta ett. Suck...
//Maria

tisdag 15 mars 2011

Dagens skratt

"Jag skrattar jättehöögt". AIK, nykomling och seriens åtta, har slagit ut HV, regerande mästare och seriens etta. I 4-0 i matcher!! Man kan inte annat än skratta och se tjusningen i denna fantastiska sport som kallas hockey. Vet egentligen inte om jag är glad för att AIK gått vidare med tanke på att deras fans så ofta inte kan uppföra sig och förstör matcher. (Vilket de även höll på att göra idag när de startade en liten eld mellan läktaren och rinken. Den släcktes snabbt som tur var och inget annat spårade ur.) Men jag är i alla fall riktigt glad för en viss Daniel i detta lag som jag mer än gärna unnar framgång. Det är ju även lite roligt att det är de före detta Brynäs-smguld-coacherna, Roger Melin och Gunnar Persson som står i båset. Ska bli spännande att se hur det går i semin, är de nöjda och självsäkra efter dessa fyra segrar eller har de hungern och kraften att ta sig till final?

Förresten!
Vad tusan prins Daniel, du ska ju hålla på Brynäs inte AIK.

Dagens efterlysning

Hanna! Jag har kollat runt lite i din blogg men hittar inte klippet som du lade ut förut med en lite tjej och hennes pappa (?) som sjöng och spelade gitarr... Vill så gärna kika på det. Men minns inte ens vilken låt dä ä? ...My wääy. Nej förlåt, jag ska inte dra Stinsen-skämt som ingen annan än jag och de andra Stinsen-nördarna i Barkhyttan förstår. Men som sagt, jag minns inte vilken låt det är. Vet du vilken jag menar? Du nämnde det där klippet ganska nyligen också. Kan du pleeeease lägga upp det här? Kiitos!

//Moa

måndag 14 mars 2011

Dagens bullar..

Det går fort i hockey! Två dagar senare och helt plötsligt är det jag som käkar bullar. Färjestad behöver vinna en match till så är det klart. Nervöst Maria?

Tittade på matchen med lillebror Daniel vilket gjorde det extra roligt att vinna! Och är han nu skyldig mig 50 kr för att Fbk vann ;) Dessutom sa han så här precis innan kung Richard och hans mannar i Fbk satte den avgörande 1-2 pucken:

"Dem valde Brynäs bara för att dem vann mot dem i sista matchen. Det ska dem få äta upp dem jävlarna!"

Här har ni en härlig Kung Richard video. Njuuut.

Dagens sysselsättning

Idag är jag lat. Klockan är 16.41. Jag har kikat på Top Model och lite annan TV. Tagit en minipromenad, men jag är inte så förtjust i slask så det blev som sagt en minipromenad. Lagt in lite bilder. Seeeegat mig. Jag har egentligen absolut ingenting att skriva om, men jag skriver ändå för att skjuta upp allt annat ännu lite mera. Jag skaaa packa upp och städa. Jag ska. Borde söka bostad, göra utbildningsresearch och en massa annat också. Men idag är jag lat. Hoho.

//Moa

Dagens present

Tänkte bara tala om att näsdukarna jag fick i present av en viss Hanna came in very handy i Björnrike. Jag använde en nästan varje gång jag kom upp på en topp och nästan varje gång jag kom ner igen och ibland någon gång där emellan. Det var många gånger det. Så det var en mycket användbar present. Man tackar!

//Moa

Dagens catch up

Oj oj oj! Efter fyra dagar bland bergen har jag missat en hel massa aktivitet här på GretaochDagens. Det är inte helt fel att komma hem och ha en massa fin läsning på lager!

Även detta M dementerar att hon slutat blogga. I onsdags när jag kom hem var jag ganska däckad efter vårat fantastiska nöjesliv i Stockholm. Jag orkade med nöd och näppe packa mina skidpinaler, och under torsdagen på väg norrut hade förkylningen helt klart vunnit kampen vi haft mot varandra. Men inför fredagens skidåkning var jag back on track och inget kunde stoppa mig från att vara en fartdåre i backarna.

Inte förrän på lördagskvällen insåg jag att pappa inte bara hade en dator med sig utan även trådlöst internet, och jag begav mig ut på facebook för att försöka utröna hur läget var med japanerna som jag och H lärde känna lite grann under året i USA. Som tur är verkar de må helt okej allihop, men det känns ändå så himla hemskt det som hänt i Japan. Det känns som det varit så många naturkatastrofer runt om i världen de senaste åren, men det är lika hemskt varje gång. Usch och fy.

Men nu till trevligare saker. Var ska man börja? Klippet med Fredrik och Pella och pepparkakorna, ja det var verkligen så man fick tårar i ögonen. Så fint så man fick ont i hjärtat ju. Herr Wikingsson är verkligen en fantastisk man. Sen din artikel Hanna, hahaha, jag skrattar jättehögt! Fenomenala formuleringar! Jag betalar gladeligen en femma för att få se fortsättningen.

M. Jag hejar på dig. Du kan klara't, kämpa kämpa! Du är som sagt Drottning av Tentor. Och H. Det är förstås himla tråkigt att säsongen nu är slut och jag lider med dig. Men tänk vilken fantastiskt bra säsong ni gjorde! Jag är imponerad!


Såhär glad var jag förövrigt i Björnrike. Det var strålande sol och fantastisk skidåkning. Jag och Y återupptäckte tjusningen med att svischa fram på små stigar i skogen, och pappa fann den för första gången och blev helt såld. Hoho. Dessutom hade dem byggt en riktig lyxlift; som en sexsitsig mjuk skinnsoffa med höga ryggstöd. Det var alltså en njutning att åka både uppför och nerför. Renar såg vi uppe på toppen också. Sista dagen åkte vi till Vemdalsskalet och testade backarna där, men mot slutet åkte vi tillbaka till favoritbackarna vid favoritliften i Björnrike. Vi åkte tills Ylva-Lasse och far min var så slut i benen att de inte orkade mera. Själv kände jag inte ens en tendens till trötthet i kroppen, men det var stugbytardag (alltså när folk "flyttar" in/ut i skidorten) och nästan helt öde i backarna så jag avstod från att åka upp själv en sista gång. En toppenresa var det i alla fall. Glad tjej!

Kvällen i Frihamnen har ni beskrivit så himla fint i ord och bild. Den var väl så fin som en kväll kan bli. Sju timmars underbar underhållning! En kväll i världsklass, so to say! Med världens mest fantastiska vänner!

Puss på er! //Moa

söndag 13 mars 2011

Dagens frames.

Tack för jag fick dela en så fin dag med er mina bästaste bästa vänner. Jag saknar er. Pusssssss! Från HannaPanna

lördag 12 mars 2011

Dagens seger!

Ikväll vann vi, Brynäs, i Karlstad! Så. Jävla. Skönt. Avgjorde gjorde älskade kämpen Jonatan Granström som i pausen mellan andra och tredje satte ord på min frustration:
"De ser ut som italienska fotbollsspelare! De ramlar så det ser ut som att de ha brutit något och så fort domaren blåser reser de sig upp. Det är helt fantastiskt hur det kan få gå" (typ så)
Typ fem minuter innan sa jag till R; varför blev de inte fotbollsspelare om de inte kan låta bli att ramla hela tiden???

Så tack rättvisan för att vi vann idag. Det var vi värda. För idag var vi helt klart bättre (inte greissen då). Det är ju så att jag tror ju inte riktigt på mitt lag när vi har en liten oengagerad greiss i målet, så när R i början på tredje frågade om vi skulle öppna champangen om Brynäs vann svarade jag ja det kan jag lova för det här går nog aldrig vägen. Men det gjorde det så idag har vi druckit champange med glädje. För ingen är gladare än jag när jag har fel om det här. Nu kör vi hårt på måndag! Upp till kamp! Matchen lever igen!
// En segerglad Maria
PS. Du får kolla din telefon Hanna, du ska ha fått en bild på champangeskålen.

fredag 11 mars 2011

Dagens sport.


En liten film jag filmade in på inspelningen av NittiLeaks i tisdags.
Fotboll i dens vackraste form!

Idag har säsongens sista isträning ägt rum. Tråkigt som attans. Jag kommer sakna hockeyn. Alldeles för mycket. Vad tråkigt mitt liv kommer bli. Men det återstår fortfarande en träningsmatch på söndag mot innebandydamerna. Det ska bli riktigt skoj. Och efter ska vi ut och käka och snacka lite om framtiden.

Efter träningen idag stannade jag kvar med Eken och tittade på matchen mellan bjun (med bröderna Lundgren) och dreamteam (med coach Crille och förstacoach Anders). Det var ett roligt litet fredags nöje må jag säga.

Och imorgon blir det att träffa Elin igen för en fika. Ska bli superroligt, var väldigt längesen jag såg henne. Jag gissar att vi kommer ägna rätt stor del av snacket till tvserier. Våran grej lixom.
// Hanna

Dagens blandade känslor

Idag var det sista föreläsningen innan tentan. Jag förstod vissa saker, yay! Men när föreläsaren sa att de gamla tentorna som vi kan se på blackboard inte var så svåra kändes det lite tungt. Jag kan nämligen inte förstå svaret på en enda ens med hjälp av boken. Så paniken stiger. Mindre än två veckor kvar innan det är dags för tentorna. Blä!

När föreläsningen var slut fick jag dock ett sms från posten. Mitt paket med Ecojotböcker hade kommit. Jag beställde de igår och idag var de här, det kallar jag bra service. Det var lite uppiggande att öppna paketet och se dessa gulliga böcker. Nu ska här skrivas.

Just nu väntar jag på att R kommer hem med en matkasse, sen ska jag göra marinad till fläskfilén och ta mig lite te. I min nya kanna som jag fick i födelsedagspresent av Sophie, Ewa och Björn. Och försöka plugga lite.

torsdag 10 mars 2011

Dagens Finaste


Så fint och så får man tårar i ögonen.
// Hanna

Dagens dementi

En av de lockiga M:en dementerar att hon slutat blogga. Så är givetvis inte fallet. I apologize. En sväng in på FB för att svara på saker jag fått höra att jag fått frågor om var min enda internettid igår, resten av em/kvällen gick åt till att städa upp kaoset av saker vi bara slängt på golvet sedan vi kom hem i söndags och sen var jag helt slut, jag låg mest i soffan och var sjuk/hängig/hostig. Sådana här fina saker kan man inte skriva om lite snabbt, det kräver tid och tanke som jag inte hade förmåga till igår i förkylningsdimman. Dessutom hoppades jag att någon av er skulle skriva om denna fantastiska upplevelse vi var med om i tisdags, eftersom jag tycker att ni gör det så mycket bättre än jag. Jag bloggar hellre om mina mer triviala livshändelser som till exempel att mitt födelsedagsbord nu är på plats med flera loppisfynd ovan på, att min orikidé ser lite sorgsen ut så jag är lite fundersam på om den överlever så länge till och att jag idag förstod lite av det jag läste inför morgondagens föreläsning. De större gemensama händelserna tycker jag bättre om att läsa om med era ord, men jag ska väl bidra lite nu i alla fall även om jag får lite prestationsångest.

Det jag kan säga om Fredlipdagen var att den var helt fantastisk! Jag och R hittade H&M vid bussen och begav oss till mediadelen av Sthlm. Vi åkte förbi SVT, Sveriges radio, några produktionsbolag och kom tillslut till banankompaniet i Frihamnen. Vi tog oss till studion och efter lite väntande fick vi komma in. Men vakten skrämde oss lite när han inte hittade Anna Hansson på listan. Som tur var hade han glömt ett H där i början så efter ett litet tips om det kunde han hitta namnet och vi fick komma in. Först var vi med och såg när programmet för 1991 spelades in och sedan även programmet för 1994. Ska bli skoj att se på tv sedan. Hela dagen var otroligt rolig, skrattig, skojig och fylld med lycka!!! Fredrik och Filip var ena riktigt trevliga herrar! Och Filip kämpade på bra trots att han var magsjuk. Ravelli var gullig han med!

I pausen fick vi smörgås, ÖL/vitaminvatten och godbit. Här ser vi H&M avnjuta sina kalla öl.

Här ser ni oss i Soffan med stort S! (Denna bild är för övrigt min skrivbordsbakgrund nu)

Vad fina vi är då!

Jag är evigt tacksam att jag fick följa med. Det var något av det roligaste jag gjort på länge länge länge. Maxkul helt enkelt! Ett fint minne för livet. Tack H&M för det!!!!
// Maria

PS. Intressant artikel början du skrivit. Om du får en femma nästa gång vi ses lägger du ut resten av artikeln då?
PS2. Vad snyggt du gjort det med etiketterna, Hanna!

Dagens Nyheter

Hellow. Nu tycker jag vi uppdaterar lite dåligt mina fellow bloggers. Jag vet med största säkerhet att ni båda använt er av intranätet idag. Och jag vet även med ännu större säkerhet att  ni har något att blogga om. För vad gjorde vi igår? JO VI VAR JU PUBLIK PÅ FILIP OCH FREDRIKS NYA PORGRAM NITTILEAKS. Det var ju kanonroligt! Varför bloggar nu inte! Vi såg ju E-Type för sjuttsingen.
Dagens Nyheter: Rubrik:
VÄRLDEN HÅLLER ANDAN. HAR LOCKDUON TAGIT EN PAUS?
Ingress: Mycket tyder nu på att den populära bloggen GretaochDagens tagit en paus. I alla fall den lockhåriga delen av trion. Vad som kan ha orsakat detta är ännu oklart. Kommer Hanna nu försöka stå på sina egna ben eller kom hon ge sig vika för det rådande grupptrycket.
Betala en femma så får du läsa resten av artikeln.
(Tro helst inte att jag är från vettet nu. Jag är bara lite tagen av studens allvar.)
Bildtext: Här står vi och hänger.

söndag 6 mars 2011

Dagens förlust.

Jag hatar att förlora..

Men att Färjestad ens hade chans att vinna tabellen ikvällens sista match är häftigt.
Men att vi inte gjorde det ikväll är inte häftigt.
Om vi hade fått det där målet domarna dömde bort idag men som både jag och snubben på radion tyckte var mål skulle vi stått där som etta nu. Men ett mål mindre vilket är lika med samma poäng och målskillnad som hockeyvecka 71 och dem tog det. uuuuusch.

Men lite bra musik och Buffy efter har fått mig lite mindre ledsen. En andra plats är ju helt okej. Och än är det mycket kvar.
Det här ska bli spännande!
// Hanna 

lördag 5 mars 2011

Dagens avocado.

Onsdags, torsdags och fredags blev det en hel del häng med Maria och Moa. Good times! Tittat film, ätit pizza, promenerat, hängt, snackat, skrattat och andra finfina grejor. Dem är fina dem där två, M&M.
Tur så är det inte långt tills vi ses nästa gång för det är på tisdag. Då vi ska vara publik till Fredlips nya serie. Spännande. Men jag är nervös!
Förrsten! Moa du glömde din avocado! Den är här om du saknar den ;)
// Hanna

fredag 4 mars 2011

Dagens tack...

... för att ni finns, världens mest fantastiska vänner!

Jag vill flytta härifrån men ändå inte. Vi borde snarast bosätta oss på samma fläck i världen, alla tre.

//Moa