fredag 29 april 2011

Dagens läskiga

"Var det du som hade ställt stolarna på konstiga ställen, så att jag backade in i dem?" - Min far
"Man måste titta i backspegeln när man backar, annars få man skylla sig själv." - Jag
"Nej, om jag hade kört sönder stolarna hade jag skyllt på den som ställde dem där." - Far
"Du hade aldrig vunnit i en rättstvist." - Jag
"Då hade jag tagit lagen i egna händer... tillsammans med en yxa." - Far

//Lady Mo

torsdag 28 april 2011

Dagens upp och ner, ner och upp

Min påsk var superb. I världsklass kan man säga. Det var sommar. Det var hav. Det var vitsippshav också. Det var hjärtskärande underbara korvungar och annat mycket fint folk. Det var påskbrasa. Det var pussar och kramar. Och fotboll. Det var årets första båttur. Det var mat-komor. Och godis-komor. Det var lycka. Det var fint, med andra ord.


När påsken var slut kom jag hem. Till ett hem. Som bara är mitt hem några dagar till. Fast det kommer ju föralltid vara hem, liksom. Men ändå. Jag är inne på sista veckan i Hofors (det blir förstås många fler veckor i Hofors, men ni förstår). Vilket känns på alla möjliga sätt och vis. Konstigt. Bra. Dåligt. Läskigt. Spännande. Förvirrande. Rätt. Fel. Obegripligt. För att nämna några känslor. Mest obegripligt. Plötsligt, typ igår, blev småortscharmen synlig för mina annars så anti-Hofors-ögon. Jag tyckte plötsligt att Hofors kändes... mysigt (!!!). På något underligt vis. Det gjorde mig glad att känna så. Men Stockholm är min stad. För ett tag, i alla fall.

Idag arbetade jag min sista dag på Hantverkarn. I alla fall på ett bra tag. Kanske för alltid. Det har jag fortfarande inte förstått. Sorgligt. Mycket sorgligt.

I måndags hade Hanna och jag Nittileaks-date. Sköj! Ikväll åt vi pizza och kikade på film. Och åt glass. Det var så som det ska vara. Rätt. Men det blir många fler gånger. Som sagt, Stockholm är inte långt borta.

Jag längtar till på lördag, då bästa M visar sitt vackra anlete i Hoforstrakten igen! Det ska bli fint! Vad vore livet utan tokfrallorna?

Jag längtar inte till på måndag. Det blir en konstig dag.

Pluras kök var roligt igår.

Jag fick min nya gamla kamera idag. Den verkar inte fungera. Möbök. Men kanske. Annars kostade den bara 155 kronor.

Jag vill beställa pins.

Jag drömmer splatterfilms-liknande nattliga drömmar. I alla fall en. Det är äckligt.

Jag säger Shulululu. Som Christian.

Jag har totalt spårat ur. Alltså i detta blogg-inlägg. Jag är mycket trött. Och glad. Och ledsen. Jag vill flytta. Fast ändå inte. Om ni förstår hur jag menar.

//Moa

P.S. Nu slår jag väl något etikett-rekord igen. Kanske.

onsdag 27 april 2011

Dagens hej

Hej hej säger Maria. Johanna håller ordning på mig och tycker att jag ska uppdatera lite. Vad har jag då att säga....? Jo att hjärnan håller på att trilla ur här fram. Kan det bero på att jag har suttit kollat ner i en matlåda i en halvtimme? Kanske. Det är dags för skärpning.

Jag kan också informera om att här blommar det på träden, det är jättegrönt och gräset behöver snart klippas. Idag har jag också varit på verkstad med ett stenskott på bilrutan, det är alltid lika pinsamt med en massa frågor jag inte begriper. Det dryga är att jag ska dit igen på fredag. Tur att de är snälla.

//Maria

Obs! Notera att jag har haft möte och beslutat att skapa en ny etikett som kommer vara väldigt betydelsefull i mitt fortsatta bloggande kan jag tänka mig....

tisdag 26 april 2011

Dagens Påsk.

Äntligen. Äntligen är påsken över. Den har känts evighetslång. Och söndag i minst en månad. Så mycket att gått och trott att det är måndag idag med. Veckan kommer bli konstig. Lite på grund av detta och mycket på grund av att det är Moas sista vecka i Hoffe innan hon flyttar till storstan och lämnar mig här helt ensam. Så jag hoppas på en rolig och minnesvärd vecka! Började idag med NittiLeaksdate.
Förra veckan gjorde vi Kanal5 debut. Pretty awesome!

Även om den varit lång så har min påsk varit fin. Hur har eran varit?
// Hanna

onsdag 20 april 2011

Dagens Film.

Såg en film i måndags jag tyckte var riktigt bra faktiskt. (För att vara svensk är det riktigt stora ord från sånna som jag). Tror ni pratat om den och också gillar den. Så Som i Himmelen - det trodde ni inte om  mig va! Med min favorit Mikael Nyqvist i huvudrollen. Hur kär blir man inte i hans karaktär då? (visserligen har jag en tendens att göra det i dem flesta av hans karaktärer. Kanske inte den i Smala Sussie dock.) Roligt är i alla fall att Micke håller till i Hollywood och hänger nu och förhoppningsvis spelar in lite fin film.

Men lite roligt att alla karaktärer verkar lite retardo eller så är det helt enkelt bara så människor djupt in i Norrland är. Det vet jag inget om.

Fin film plus massa kärlek till musik, då blir det bra. (även om kyrkkörsång inte direkt är mitt första val).
Fin låt, men finast är ändå när Conny gråter!
Och när hon träffar Conny i fängelset, det är den finaste scenen!
Conny är hemsk, men det finns ju något fint i honom. Som han säkert aldrig fått visa. Som han inte vet hur man visar. Men det syns i dem där tårarna. 
(Eller så är det helt enkelt för att det är Per Moberg som spelar honom som jag vill tro det).

Fast slutet. Vad hände? Dog han när han fick sin dröm? Ja men det var ju bra för han då.
Men hallåe! Lena då! Hon som hade sett till så hon inte skulle bli lurad och lämnad igen. Whaaat.

Och så lite roligt för filmälskare eller den som vill lära sig.

Dagens insikt

Med dagens menar jag gårdagens. Igår ringde jag nya jobbet. Bestämde när jag ska börja. Den tredje maj. Då kom insikten. Det är om mindre än två veckor!!! När jag lagt på luren drabbades jag av en panikattack, och kände mig helt otröstelig. Vad har jag gett mig in på? Varför? VARFÖR? Jag kommer känna mig så himla ensam. Hanna du får följa med, okej?! I alla fall så var jag tvungen att sansa mig när jag skulle gå till jobbet. Och sen kändes det bättre. Det pendlar mellan att vara roligt och spännande och att kännas jobbigt. Men det är väl så det ska vara med förändringar. Jag toksaknar redan Maria, och nu lär jag toksakna ännu flera. Men det är tur att Stockholm inte är så långt bort. Och SGS-bussen är billig.

Jag är förresten så himla sämst också, som glömde att fråga om ledighet under P&L fast det stod som den översta av endast tre punkter jag skulle ta upp under samtalet. Hur sämst är jag?! Så innan min lilla kris hoppade jag runt och svor högt för mig själv. Men det är drygt två månader kvar till P&L, så jag hinner väl ta upp det när jag har börjat.

Igår tänkte jag hänga utomhus en massa innan jobbet. Istället hängde jag på Internetauktioner. Inte likt mig. Har aldrig tidigare budat på en auktion i hela mitt liv tror jag. Men nu har jag gjort det. Och kammat hem en härlig 60-talskamera för 155 kronor plus frakt. Nu är det bara att hoppas att den fungerar!

Ikväll tänker jag måla naglarna lite påskigt sådär. Färgglatt! Men först måste jag packa. Möbök. Vi åker tidigt imorgon. Hoppas ni får en helt underbar påsk!

//Moa

Dagens syssla

Idag har vi hämtat enkäterna och det ser riktigt bra ut! Mycket bättre än vad det verkade för bara några dagar sedan. Lättnad! Hela dagen har efter enkäthämtning gått åt till att koda in alla data i SPSS. Väldigt tråkigt men skönt att få gjort. Johanna stackaren har fått sitta och läsa upp alla siffror och jag har pickat på tangentbordet eftersom jag fortfarande har tappat rösten. Tur för mig att hon var så snäll och ställde upp på det arrangemanget. Imorgon har vi dock nya problem eftersom vi inte vet hur vi ska kunna genomföra våra analyser när vi har olika grupper så det får vi klura på då. Men det är ju imorgon det. Snart blir det pastasallad, mums!
// Maria

måndag 18 april 2011

Dagens deklarationsuppgifter och sådant

Kände bara att jag ville skriva något för att det var längesen, fastän jag inte har något speciellt att berätta. Bara vad jag har på hjärtat just nu:

  • Jag såg oss på TV ikväll. Det var kul. Jag tror inte jag snöt mig. Fast det gick så fort varje gång så jag kan inte vara helt hundra.

  • Jag hittade mina deklarationspapper i röran på skrivbordet, och kom på att jag diggar mina arbetsgivare från året 2010: Filmpool Nord AB, Hofors Kommun, STS Student Travel Schools Aktiebolag samt Stockholms Stadsteater Aktiebolag. Ser ju lite coolare ut än vad det är, dock.

  • Jag har uppenbarligen minnesluckor från helgen, fast jag inte trodde jag var i närheten av någon sådan nivå. Fast jag har ju rätt dåligt minne i vanliga fall, så det är väl helt okej att ha det från lördagskvällen. När händelser senare gjorde sig påminda så kom ju i alla fall minnena tillbaka. Som var Hannas vodkaflaska tagit vägen och att jag använt min kamera.

  • Jag är sjukt sugen på att buda på gamla typ 50-talskameror. Jag vill ha!

  • Nu måste Moa gå på toa.

Love ya' all!
//Moa

fredag 15 april 2011

Dagens tips

Till frukost i morse såg jag en dokumentär om Amish-folket. Jag tänkte att jag kanske skulle ta och bli amish, för att slippa fatta beslut och sådant där. Verkar ju ganska skönt. Fast det var ganska deprimerande. De fuskade och slingrade sig hejvilt undan sina regler, och många verkade tycka att det var ganska jobbigt och tråkigt att leva sådär. Ett "fusk" var till exempel att eftersom man inte fick ha telefon i huset, så hade man det i garaget istället. Jaja, i alla fall. Nog om amish nu. Detta var på TV4 Fakta, och efter programmet såg jag en trailer för en dokumentär som ska gå på fredag, jag tror det var klockan 17.40. En brittisk dokumentär om en sektliknande festival i Värmland, som hette typ Tre mil norr om Molkom. Hahahaha! Den skulle jag inte ha något emot att se. Men jag kommer säkert missa den.

//Moa

torsdag 14 april 2011

Dagens Grattis

går till vår kära Hanna eftersom hennes Färjestad vann sm-guld ikväll. Mycket roligt för henne och jag är riktigt glad för hennes skull. Snart ses vi och kan fira allt det ni har att fira.

Grattis till guldet, Hanna!

// Maria (som själv mest vill glömma mina bekymmer som aldrig verkar vilja ta slut)

Dagens finemang

Idag är en bra dag. Min far fyller år, Ylva-Lasse har tagit körkort (HURRA!) och jag är ledig. Igår arbetade jag ett hederligt 12,5-timmarspass, vilket inte är helt fel ekonomiskt, men jag kan säga att denna lediga dag var varmt välkommen. Jag har sökt högskolor (fast jag har fortfarande inte bestämt mig...jag har ju mer än ett dygn på mig att ändra anmälan), och så har jag varit ute och halvhurtat mig i vårsolen (tänk att det ska vara så svårt att orka vara hurtig på riktigt). Nu ska jag duscha och ta mig en pannkakslunch utomhus tror jag. Sen ska jag nog fara en sväng till Gävle, för att shoppa lite grann och kanske ansa rufset om jag lyckas få en drop-in-tid. Förhoppningsvis blir det lite fira av ikväll. För körkortet då. Pappsen har ju valt att spendera födelsedagen i Göteborg, så han får vänta ett tag på firande.

Från och med imorgon jobbar jag varje kväll fram till påsk, och sen åker jag till Tjörn! Wihoo! Det ska dessutom bli en finfin helg detta! Wihoo på den med!

Puss!
// Moa

onsdag 13 april 2011

Dagens låt


// Maria

Dagens hihi

I helgen sökte jag på StändUt Blakk på spotify och de fanns! Det fick mig att fnissa en hel del, hihihihi. Fast jag hann tyvärr inte lyssna på det speciellt länge innan någon annan tog makten över datorn och bytte låt. Men jag hann i alla fall tänka att det nog är stämningen i ett öltält som gör dem bra för jag blev lite besviken. Eller så var det att ni inte fanns bredvid mig. Vi kanske kan lyssna lite på det på vår förfest på lördag och få lite sommarkänsla och se om det var frånvaron av tokfrallor som gjorde att det inte var så bra, vad säger ni om det? :)

// Maria

tisdag 12 april 2011

måndag 11 april 2011

Dagens vårkänslor

Blåsipporna kikar fram i skogskanten. Det är extra härligt med vår när det var två år sedan man upplevde den senast.


//Moa

Dagens sommarväder...

...hittar ni i Örebro! Idag skulle ni har varit här. Det är 18,4 grader i skuggan och vi har unnat oss lite paus från uppsatsen och suttit ute och läst tidningar. Det var läge att ta på bikini och sola lite. Underbart!

// Maria

söndag 10 april 2011

Dagens firande

Ikväll ska jag fira att en fruktansvärt lång arbetsvecka är över. Jag vet hur man firar. Med detta:

och


Men först ska jag städa mitt rum. Tror jag.

//Moa

Dagens Kuddkrig ♥

Ny desktop bild!
Världens sötaste! Bilden är från Aftonbladet med tillhörande artikel.
Glöm inte NittiLeaks på måndag klockan 21.55 Maria!
Undra vad som har hänt med soffan.
// Hanna

lördag 9 april 2011

Dagens väder...

...får mig på bra humör (så länge jag får vara lite i lä för den starka blåsten). Solen skiner det är runt 11grader i skuggan. Det är varmt och skönt på balkongen och i trädgården. Har myst på balkongen med lite tidningar. Nu har jag lite balkongpaus och kikar på hockey, men matchen blev lite avslagen efter två snabba mål för FBK. Men roligt för dig, Hanna! :)

Ikväll ska vi försöka oss på att grilla för första gången igår, ska bli så gott! Sen blir det kanske Frimis. Igår visade vi Strömpis för vår gäst mr Markström. Det var riktigt roligt och mindre trångt än det brukar vara. Just nu är herrarna ute på biljakt, alltså på jakt efter en bil till vår gäst som är billös för tillfället, så egentligen borde väl jag åka och handla eller så struntar jag i det och ber dem handla på vägen hem :P

Soliga hälsningar från Maria

fredag 8 april 2011

Dagens humörsvängningar

Jag har ett ganska stort sömnbehov. Jag jobbar ganska mycket nu. Jag är en aning övertrött, kan man säga. Idag har tålamodet pendlat upp och ner, och jag har varierat mellan känslor av glädje, surhet, lugn, aggressivitet, kärlek, orkeslöshet... Lite av det ena och det andra so to say. Ungefär som dagens väder; moln, sol, snö, blåst, regn, sol, moln... Mother Nature verkar inte heller riktigt vara i form. För min del var det mest aggressiviteten och orkeslösheten jag fick kämpa mot idag. Och igår. Då ni. Då lyckades jag skrämma upp både mamma, Ylva-Lasse och inte minst mig själv genom en väldigt underlig gråt- och hacka-tänder-attack. Jag frös inte ett dugg. Och jag tror inte jag var ledsen heller...

Kom osökt att tänka på den där åkomman man kunde ha. Spattighet Spattighet. Minns du det Maria? Det var en fascinerande åkomma. Det fanns en light-version också har jag för mig. Ojoj, vad skoj.


Bara för att pigga upp med lite färg bjuder jag på denna bild från en liten mans 2-årsdag. I bakgrunden springer den lilla mannen förbi, och jag kan vittna om att han är den skyldiga till brottet.

Nu ska jag äta en pannkaka och sooooova! Imorgon blir det ännu en dag med arbete från 7.30-21.00.

//Moa

torsdag 7 april 2011

Dagens sysslor

Idag har vi:
* Gått upp ottan
* Delat ut enkäter
* titta på kort från gamla goda tider
* Druckit saft
* Ätit lunch
* Titta på stormen
* Varit sura för att det är så blåsigt så vi inte vill vara ute
* Varit oroliga att vi har gjort bort oss
* Facebookat

Idag har vi inte:
* Pluggat typ något
*  Varit ute (förutom när vi cyklade från kommunen)

// Maria

Dagens citat

"Vad jobbigt att vara ett löv nu då! De måste ju få panik nu!" - Johanna tittar på stormen

//Maria

onsdag 6 april 2011

Dagens Bästa.

Är tre saker.

1. Hängt med Lova och Nino idag.

2. Hittade en kasse med massa Hannagrejor hos mamma. Längst ner i en av hennes garderober. Lite som om hon gömt det. Men hon sa att hon inte gjort det. Där i låg iaf mina Buffy tidningar, mina tomma fotoalbum och andra saker jag glömt bort att jag är stolt ägare till. Ingen Buffy bara.

3. Färjestad vann första finalen idag!

måndag 4 april 2011

Dagens suck.

Jag hatar att leta efter grejor! Sen jag flyttade har någr Buffytidningar och några tomma fotoalbum försvunnit. Men jag har inbte gett upp hoppet om att återförenas med dem.. Efter jag flyttat in försvann en del av Heroes säsong 1, fast jag tyckte den låg alldeless bredvid mig. OCH nu har jag upptäckt att även Buffy säsong 7 är borta. VAD FAN. Grejorna är väll inte så dyra var för sig men tillsammans blir det någon tusenlapp och det är ju SKIT. Även så tittar jag just nu igenom Buffy och är snart klar med säsong 4, vad ska jag göra när jag kommer till den sjunde då? Har letat i min lägenhet och hemma hos mamma. Får kika igenom mina fullproppade garderober någon dag men jag tvivlar starkt på att jag skulle ha lagt in dem där. JAG HATAR ATT LETA EFTER SAKER. Dessutom letar vi efter Lovas leksaker nu med...
En rolig bild tills vidare.
// hANNA

söndag 3 april 2011

Dagens helgrapport

Har nu kommit hem från en liten roadtrip till Linköping och Västerås. Nu är jag så trött så att jag nästan är död, och proppar i mig en massa Fazer mjölkchoklad. Det får jag väl ångra när finnarna poppar upp, men äsch, det är det värt.

Denna helg hade jag och syskonen vår allra första syskonträff någonsin. I alla fall vad vi kan komma på, så var detta första gången vi träffades bara vi fyra. Det var himlans skoj det. Kolla runt, mumsa godsaker, hänga, spela spel, kolla film (äntligen såg jag Winter's bone) och bara ha det riktigt gött.

Dessutom drog brorsan med mig och Ylva-Lasse på hans nya fritidsintresse; klättring. Oh boy. Det var spännande! Man klämde ner fötterna i ett par aaaalldeles för trånga skor (med lite nageltrång på det så var det himla gött) som fick en att gå som en riktigt bajsnödig krabat, krängde på sig en sele som gav låren en kul form, och knöt fast sig i ett rep. Sen var det bara att bege sig uppåt... Redan på första försöket tog jag mig alla de 14 metrarna rakt upp. Men det var på en lätt så kallad "led". Jag kättrade på ännu ett lätt ställe, innan Petter pekade på en annan led där han hade misslyckats sist han var där för att han var för trött, men som ändå var "ganska lätt". Hmm. Worth a shot. Det gick inte så bra. Och när man klamrar sig fast i små stenar 10 meter upp på en vägg, då känns det som att man kommer dö om man släpper taget. Men tillslut fick jag släppa, för det krampade så in i hellskotta i underarmarna. Och jag dog inte. Pjuu. Slog mig ner och spanade medan Petter och hans kompis Jimmy gav sig på till synes omöjliga klätterleder, och klarade dem efter några försök. Sen tyckte Jimmy att jag skulle ge mig på en till sådan där "inte så jättesvår led" (det vill säga assvår för en nybörjare som jag), och jag var inte riktigt redo att ge upp. Jag tappade taget några gånger, fick ett blåmärke på rumpan, och fuskade hejvilt (klättrade på alla mojänger som fanns tillgängliga, fast man egentligen bara ska använda en färg om man ska följa en led), men tog mig tillsist upp de 14 metrarna igen. Nöjd tjej! Nu har jag babblat okontrollerat, men kort sagt; klättring var svårt men väldigt kul! Jag vill göra't igen!

Har en massa träningsverk i armarna men har haft en toppenhelg! Hur har er helg varit?

Puss //Moa

fredag 1 april 2011

Dagens tack...

...går till mina medbloggare som gör bloggen rolig att besöka, tipsar om spännande saker och skriver intressanta inlägg. Själv har jag noll energi och inspiration för tillfället. Det mesta är kaos i huvudet så jag kan inte ens komma på något att skriva utöver detta. Men nu vet ni att jag lever i alla fall och jag älskar er mer än jag kan säga i ord. Tack för att ni är ni!
// Maria