måndag 27 juni 2011

Dagens film

Igår var jag och såg Super 8 med filmgrabbarna. Sevärd science fiction. Man ville vara tio år yngre och med i gänget.

Efter filmen blev det öl och en kort nattssömn. Idag har mormor hjälpt mig flytta mina triljarder med grejer till Anders & Sofias lägenhet. Jag förstår inte hur jag lyckas ha så mycket grejer... Nu borde jag verkligen packa upp och packa inför Peace & Love. Men fy vad tråkigt det är med packning.

//Moa

söndag 26 juni 2011

Dagens världelöshet

Fy fan vad sämst vi är på att blogga! Till och med jag HANNA PANNA som brukade älska att blogga.
Kanske jag är på väg ur min blogperiod. Fy fan vad sorgligt i så fall. Då måste jag börja skriva dagbok. Eller en bok om mig själv. Jag känner mig hysterisk idag, kanske fortfarande full? Vad som helst kan hända tror jag.

Jag har problem med. förra veckan kunde jag inte sova. I fyra nätter i rad sov jag ungefär sex timmar per natt, fast inte på rak. Det kanske räcker för en del men inte för mig. Jag behöver åtta men helst nio gärna tio.
Men sen i söndags kunde jag börja sova normalt igen. Så kom torsdagen och jag fick istället huvudvärk mot kväller. Tors, fre och jag började känna att dem kom även igår. Men vodkan räddade mig. hööhöhöh. Och så somnade jag vid fyra imorde och vaknade lite efter åtta. Yey. Tvingade mig att somnade om, lyckades runt tio. Som vill halv ett. sex och en halv timme kill me. Kom inte tillbaka jag kan inte sova trenden. PLEASE. Nu fick jag ett sug att se filmen Lost Boys.

Jag har tagit några bilder. Ska se om dem är något att ha. Då får ni sen. BRB! Maria en bild kan jag väll få bjussa på här? Jag gillade den. Ta bort om du ej godkänner, you know the thrill.
Jag har suprise suprise gjort en videoblogg haha. Kanske att jag förnedrar mig själv så mycket att jag laddar upp den. Ni har jag aldrig fått se Popcorn for two min internet talkshow.

Okej värlelöst inlägg från en världelös bloggare. Kanske Moa gillade det i alla fall? Om hon nu har tid att läsa! Hon är så busey jämt. Nu ska jag fortsätta se High Chaparall med commentary här kommer bilden. puss.

torsdag 23 juni 2011

Dagens blogg

En mörkare version av Jesus har en blogg. Där kan man se när han spelar i Hoffe. Ett litet tips ;D http://krister-fridh.blogspot.com/
// Maria

tisdag 21 juni 2011

Dagens Spelschema.

Peace & Loves 2011s spelschema är äntligen ute! Check it out here! Nu bums med det samma!
GAMEPLAN?

Visste att något skulle krocka. Absolut.

Hofors STOLTHET Radioaktiva Räker spelar 17.30-18.15
Mina STOLTHETER Filip och Fredrik kör sin grej 18.00
SAMMA DAG.
BUHU!
Nu finns det ju inge tvivel på vilken jag kommer välja. Men jag hoppas ställerna är ganska nära varandra. Så kanske jag hinner kika 15-20 min på Räkerna och sen springa till FFs grej. Vad tror ni om min plan?

Efter FF spelar Bad Religion och Bob Geldhof som jag skulle vilja se. Bob är sist och slutar 19.45. Sen börjar Dylan spela 20.30 så då kanske skulle jag vilja ställA mig och köa där.

Kanske vill se Journey sen som börjar 22.15 en kvart efter Dylan är slut. Håkan börjar 00-02 och vill ju hinna få ganska bra plats till han med.

Dem andra dagarna är det inte så jätteviktiga grejor för mig och inget jag vill se som krockar. Hur ser er dröm gameplan ut? Tell me?

// Hanna som längtar oerhört till nästa vecka!

måndag 20 juni 2011

Dagens Penny

Analog liten skörd.

 Hägerstenshamnen.
 Vinterviken.


 Hunddagis i mormors hus.
 75-årskalas.


 Förrätt.
 Mariaberget.
 Någon spanar in tjejen i hatt.


//Moa

Dagens Mmm...

...säger jag till jordgubbar med grädde. Riktigt gott när man kommer hem trött från jobbet och är både sugen och hungrig. Mmm!

Första dagen i skrapt läge var innehållsrik. Det hände saker hela tiden. Jag tror det var lite jobbigt för den ordinarie personalen att jobba med två nybörjare en stressig dag som denna. Men vad jag vet blev det ingen katastrof. Peppar peppar! Är grymt nervös för hur det ska gå när jag ska ha min första natt. Men det är ju inte denna vecka i alla fall. En dag i taget.

// Maria

fredag 17 juni 2011

Dagens lilllulla

Hej! Jag har tänkt blogga en massa gånger men nej, så har det ju inte blivit. Just nu har jag väldigt mycket i huvudet så jag känner mig som en riktig virrpanna. Eller lilllulla med trippelkonsonant. Det känns ungefär som att det är en virrig typ. Men vad ordet egentligen betyder kan nog bara Maria svara på. I alla fall så snurrar nu busstider, flytt, festivalplanering, helger hit och helger dit, blombevattning, jobbyten, bostadssökning och allt möjligt annat i mitt huvud. Jag ska dit, några ska hit, sen ska några dit och jag hit och sen några hit och sen några fler hit och sen några dit och kanske även jag. Och så ska jag flytta lite. Ungefär så. Det snurrar. Dessutom har jag drömt att jag hade en liten bebis (som jag ammade, vilket kändes lite konstigt men häftigt) så nu har jag blivit lite babytokig igen också. Och så har jag blivit shopaholic. Vilket är illa, för jag jobbar väldigt lite nu så det finns en god risk att jag gör/gjort av med mer än vad jag kommer tjäna i juni. Illa. Nu blir det köpförbud. Kanske. Det är en nackdel att bo i en stad, där det ju finns många butiker, när man har en shopaholicgen. Har denna vecka shoppat en kjol, en klänning, shorts, en tröja (för presentkort), lite apoteksprylar samt massa små burkar/minimatlådor. Ni får nöja er med att se dem just nu. Resten får ni nog se live någon gång när jag använder paltorna, kanske redan i helgen.


Vid närmare eftertanke kanske jag borde låtit bli att blogga... Men det gjorde jag inte! Nu ska jag nog varva ner med lite Ally McBeal. Jag kan förövrigt berätta att jag har hela TRE avsnitt Nittileaks kvar att njuta av!!! Roligt för mig! Jag har samlat på mig några, men nu kan jag inte kolla för Internet har krånglat i några dagar. Eller tja, jag KAN ju kolla men jag har ingen lust att sitta på golvet i mormors arbetsrum. Det börjar göra ont i nacken nu.

Jag ber om ursäkt för svamlet och hoppas att vi ses imorgon!

//Moa lilllulla

torsdag 16 juni 2011

Dagens väskor!

För några dagar sedan efter jobbutbildningen skulle jag bara åka en snabb sväng till apoteket. När jag ändå var där tänkte jag att jag kan ju lika gärna ta en sväng förbi Wedins och kolla på väskor eftersom jag såå länge varit sugen på att köpa en ny väska. Jag hade dock ingen förhoppning om att hitta en väska eftersom jag sällan hittar någon jag blir riktigt kär i nuförtiden (även om jag blir lite förälskad till och från i vissa väskor). Denna dag visade det sig också pågå rea i butiken, vilket innebar att jag blev ännu mer sugen och finkammade hela butiken. Ganska snabbt hittade jag en brun väska jag kände ett behov av att bära runt på. När jag kollade på prislappen var det dessutom halva priset på den. Hittar jag inget annat så blir det den här tänkte jag och gick vidare. Sen när jag gick och provade väskan på i spegeln fick jag syn på en svart väska som typ exakt i den form och storlek som jag tycker är mest perfekt. Även den på rea, 200 kronor billigare än ordinarie pris. Helt plötsligt hade jag två väskor jag började bli sugen på. Efter att ha stått och tittat på dem och försökt välja en stund kom expediten fram och sa att det var öppet köp även på reavaror. Vilket ledde till att jag köpte båda två, för då kan jag ju bestämma mig hemma och lämna tillbaka den andra tänkte jag. När jag kom hem kände jag direkt jag tog upp dem att jag var kär i dem båda och nu verkar de båda få bo kvar hos mig. Tur att de var på rea helt enkelt!

Här kan ni se mina senaste kärlekar. Någon av de får ni kanske stifta bekantskap med i helgen ;)

 Den med roliga detaljer och som är mer praktisk.

Den perfekta. :P 

(Ursäkta kvalitéen på bilderna, mobilkameran är ju som sagt inte den bästa)
 // Väskomanen

söndag 12 juni 2011

Dagens fynd

I några år har jag haft hand om pappas gamla systemis från 70-talet, men använt den oförskämt lite. Nu hade pappa fått för sig att han ville plåta med den igen, så han plockade fram den ur min skrivbordshutch och tog ur filmrullen som satt i. Filmen råkade då studsa in under lådan, och man skulle behöva lyfta hela skrivbordet för att få tag i den. Jag kunde dock sticka in armen och känna lite, och fann då att filmrullen inte var ensam under byrån. Där låg någonting mer... Någonting lite mjukt med plast på.

Idag hjälpte mamma mig att lyfta skrivbordet så att jag kunde få fram mina saker. Jag dog lite av skratt. Mamma också. Ni kan ALDRIG gissa vad det var som låg där! Ungefär så otippat som det kan bli. Men jag tänker ändå låta er gissa! Hoho.

Så vad tror ni att det var?

//Moa

fredag 10 juni 2011

Dagens inlägg

Det är fredag! Och ingen har bloggat på en vecka! Vad gör ni? hallåeeeee.
Kom hem sent i måndagskväll efter en fin tid i huvudstaden och sen dess har jag jobbat. Så extra fint med helg nu. Sitter helt rätt. Och imorgon ska jag hänga med Moa. I Hoffe!
Bjuder på lite underhållning till helgen.

fredag 3 juni 2011

Dagens odda.

Jag och mina fellow blogger har även annan blogg, en citatblog men den har tonats bort lite det senaste året tyvärr. Men idag så tyckte jag det var dags att uppdatera den en aning och skriva dit ett citat.
Upptäckte då detta odda och roliga. På detta inlägg på bloggen hade vi fått tre kommentarer.
Jag har inte sett dem förrut.
Har ni? HAHA, vem har skrivit detta? och framför allt VARFÖR!
SPÄNNANDE.
// Hanna

Dagens filmtips.

Hellow i stugorna! Nu sitter jag fridfullt vid mitt skrivbord med båda fönstrerna helt öppna och blickar ibland upp från skärmen för att titta på den helt magnifiska utsikt någonsin skådat.  El faluväg. Dylan underhåller mig från cdspelaren här bakom. lovely. Och jag har just diskat. Man skulle kunna tro att mitt liv är tip top men njaa. Jag har aldrig haft så här tråkigt i hela mitt liv skulle jag tro. Till och med att titta på film/tvserier lockar inte som det brukar. Idag är det dessutom den årliga bessemerfesten, typ det roligaste som händer i Hoffe. Det är så fult! Men mer än så blir det inte här på landet i Gästrikland. Men öltältet är roligt. Om man har några kompisar att gå med. Men det har inte jag. Jo, nu var det så att jag kikade på en film idag som var jag vet inte riktigt. Har inte bestämt mig för ifall den är bra eller dålig ännu. Men den är speciell. Och jag har märkt att jag har en thing för motions pictures som slutar tragiskt smart. Så var just fallet i detta fall. Hade inte en aning den skulle ta oss dit. Den var häftig den där Triangle.
Sen är jag nyfiken hur det gick för Maria på första dagen!  // Hanna

torsdag 2 juni 2011

Dagens möte

Hör upp! Jag har två förslag till aktiviteter på söndagskvällen. Teater eller mera teater, haha! Jag upptäckte just att det fanns biljetter till Angels in America del 1 klockan 19.00. Jag har bokat, och vi måste ha bestämt oss till imorgon på morgonen (före 12). Den kostar 100 kronor. Annars är ett alternativ att gå på Parkteater i Vita bergen. Komedin Bröllopet 19.00, ca 1 timme. Gratis. Mysigt om det är bra väder.



Så vad tycker ni, mina medbloggerskor? Make a decision!
//Moa

Dagens kläder

Så här kommer då bilderna på kläderna jag shoppade i söndags. Dåliga bilder, men jag orkar inte ta några bättre.

Blommig klänning från barnavdelningen. 

 En till blommig klänning från barnavdelningen. Emma fick en likadan av sin farmor när hon fyllde år, haha.

 En likadan svart klänning, plus en jeansjacka med femtioöringsfärgade knappar. Det fick duga eftersom jackan var så bra i övrigt, och jag har börjat gilla det lite nu.

 Gröna brallor.

T-shirt.

Det var allt!
//Moa

Dagens nattjobb

Inatt har jag jobbat natt för första gången i mitt liv. Om man inte räknar den gången då jag jobbade som scripta på en kall gata hela natten. Igår när jag var barnvakt ringde dem från jobbet och sa att dem hade kris och undrade om jag kunde komma. Hjälp, lite grann kände jag. Man jobbar helt själv på en våning (två avdelningar) under natten, och jag kan inga sådana rutiner eller någonting. Plus, framförallt, jag var fruktansvärt trött redan då på eftermiddagen. Men klart jag ställde upp. Och det var roligt faktiskt! Eller roligt är väl fel ord kanske. Men... mysigt. Höll på att somna ett par lugna stunder, men annars klarade jag mig riktigt bra. Förutom när jag gick ner på nollan för att fråga hur man använde telefonen (dubbelnolla före) och råkade sätta igång dörrlarmet så det tjöt i hela huset. Hehe.

Kom hem vid 8.00, åt frulle och gick och lade mig. Så nu har jag stigit upp igen, och kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska lägga upp resten av timmarna denna dag. Ally? Sola? Handla och laga mat? Promenad? Parkteater i Vita bergen? Det jobbiga är att allt som inkluderar att gå ut inkluderar också att duscha först.

I måndags jobbade jag och var barnvakt. I tisdags hängde jag med Ida och gick på Emmas 9-årskalas. Igår hade jag en superskön dag på Söder. Var barnvakt åt Albin, så gick ut med vagnen på en fantastiskt skön promenad i sommarsolen. Älskar Stockholm! I synnerhet Södermalm. Jag är 99 % säker på att jag såg både Markus Krunegård och Michael Nyqvist igår! Micke hade solglasögon, men det såg ut precis som han och lät precis som han. Han gick förbi mig och pratade i telefon.

Jag vill att ni ska flytta hit! Jag längtar till söndag!

//Moa

onsdag 1 juni 2011

Dagens inlägg.

Hej på er!
Idag ska jag på bal. Eller jag ska kika på bal. Min lillebrors bal. Eller det är Bias bal egetligen men lillebror ska hänka. Kanske jag ser nån fin splärare. Men måste göra lite tråkiga saker innan. Skriva lönelappar och gå till Af tex..
Nino råkade ha ner mina solglasögon i golvet i måndags och så ramlade ena glaset ur.. Länge dem höll. Hann inte ens ta bort lappen. Men jag har kvar kvittot så jag kanske får byta. Dem borde ju hålla att man tappar dem en gång. // Hanna