onsdag 31 augusti 2011

Dagens insikt

Idag har jag fått en insikt av det lite mindre positiva slaget. Nämligen att denna första kurs, som pågår i drygt åtta veckor till, innehåller sjukt mycket mer och svårare plugg än vad jag kunnat tro. Det är fem grupparbeten (varav ett studiebesök i Uppsala), tre seminarier, fältstudier, ett samtal/intervju med någon om tillit (vilket ska transkriberas (Hanna du kanske minns dokumentärkursen) och bearbetas), RödaKors-kunskap, samt två stycken hemtentor. Plus en massa föreläsningar förstås. Idag föreläste en studievägledare om studieteknik-tips bland annat. Hon tyckte vi skulle börja med hemtentorna redan nu på en gång. Så jag tog mig en titt på vad dem innebär, alltså vad det är vi ska skriva om egentligen. Och jag förstår inte hälften om jag ska vara ärlig. Flum, svåra begrepp, fina ord och lite mera flum. Så nu känns det lite som hjälp. Men tur är att dem flesta jag pratat med verkar känna likadant. Och verkar sugna på att diskutera och hjälpas åt i den mån det går.

Nu är jag mindre frisk. Men imorgon är jag ledig, gött! Det blir en plugg-dag dock, men skönt ändå.

//Moa

tisdag 30 augusti 2011

Dagens lista

Favoritdjur:
  • Bengalisk tiger
  • Katt
  • Afrikansk elefant
  • Orangutang
  • Flasknosdelfin
  • Kameliont
  • Ko
  • Hund
//Moa

måndag 29 augusti 2011

Dagens filosofi

Skolan har då dragit igång för full rulle. Flummig omvårdnadsvetenskap och filosofi ägnar vi oss åt nu. Bara så ni vet så är det skillnad på nursing care, caring nursing och nursing nursing. Exakt vad för skillnad det är, det vet jag inte. Vi har pratat om Descartes, Sokrates, Platon, Aristoteles, Erasmus från Rotterdam och andra så kallade filosofer. Jag är ganska lost i resonemangen, men det är jag inte ensam om så det blir nog finemang så småningom. Ganska intressant är det på något vis. Känns spännande. Jag tar en dag i taget och får se var det leder. Det är väl min filosofi för tillfället. Om man ens kan säga så. För en filosof är en vän till kunskap... tror jag.

//Moa

onsdag 17 augusti 2011

Dagens mail

Jag har mailat och sagt att fyra personer gärna vill vara publik den 15/9 på BN. Det är torsdagen innan The Ark på Grönan är det. Visste inte om ni kan eller ens vet om ni kan men jag hoppas att det fungerar för alla. Vad säger ni om det? Är ni på? Tror ni att ni är free??
// Maria

Dagens bokning

Påsöndag bär det av till ett land jag aldrig varit i. Nämligen Tjeckien! Det ska bli så spännande! Kanske blir allt helt katasch men då blir väl det en upplevelse det med.
Igår var jag så glad att jag hopppade runt i lägenheten, idag är det mest pirrigt. Har jag tänkt på allt som måste fixas innan? Jag har bokat parkering utanför Arlanda. Jag har beställt valuta. Hotell och flyg är bokat. Finns något mer, ni som har rest mer än jag det senaste året??? Vad kan jag ha glömt?? Ge mig lite råd, please!

måndag 15 augusti 2011

Dagens helg

Efter några mycket bra dagar i vår lilla del av Norrland, for jag tidigt på lördagsmorgonen back to Estocolmo. Efter en tidig lunch begav jag mig till Stadsbibblan för dagens mission: att leta kurslitteratur. Men det blev big fail, för självklart var typ allt utlånat och många stod i kö. Förstås. Jag fick dessutom lite panik inne i det tjusiga biblioteket och kände att jag måste ut därifrån, så jag letade inte ens efter alla böckerna. Kände mig lite uppgiven, och ägnade mig istället åt presentshopping och unnade mig Montis-glass. Efter att ha lagat ganska äcklig tomatsås, bjöd kvällen på Superjam i Vita Bergen med mina gosiga gudsöner. Street dance, kramar och massa folk. Skoj.

Söndagen spenderades på Grönan, tillsammans med Ida, Danne och nio andra roliga människor. Vi femkampade (jag kom inte sist, inte ens näst sist!), åkte berg-och-dal-banor och spelade på chokladhjulen. Vann kexchoklad så jag var himla nöjd, men det har jag ju redan berättat. På slutet lurade de andra med mig i en grej som snurrade. Dumma mig. Mådde illa i några timmar, men bara lite grann. Förutom snurrturen var det en riktigt rolig dag. Den avslutades med födelsedagsmiddag för Sofia.

Idag har jag flängt runt på tre olika bibliotek, varav ett av dem två gånger (och det var ganska långt dit) med resultatet tre av tio böcker till första kursen. Sen ringde mor min och sa att hon fått tag i dem flesta av de resterande böckerna. Fint det. Sen får det bli som det blir. Jag är mest rädd för insparken. Hoho.

Ja då vet ni vad jag har haft för mig. Ifall någon undrade liksom.

//Moa

fredag 5 augusti 2011

Dagens gameplanchanges

Först av allt, är gameplanchanges ett ord? Borde inte vara det. Men om man skriver gameplan changes så betyder det ju helt plötsligt något som jag inte menade.

Andra av allt, Moa jag hoppas INNERLIGT du inte är för ledsen! Kanske någon annan vill pridea med dig? filmbuddies? Linnea? Greta? Hon ville ju inte gå på HR med mig men å andra sidan har jag alltid antagit henne för en mer prideig människa än en musik människa.

Vi pratade likt Filip och Fredrik om att hyra en hellikopter och komma hämta dig. Men visste varken vart man får tag på en eller om vi hade råd. Sen tänkte vi också luftballong. Två träffar i en smäll lixom. Men det skulle ta för lång tid och kanske skulle vinden blåsa åt fel håll och vi skulle hamna i Haparanda.

Men skulle du komma hem till veckan? Måndag, tisdag? Maria kan komma på tisdag till onsdag kväll. Då kan vi leka! Och kanske vara roomies hemma hos mig? Se minst 20 filmer, alla Harry Potter och en massa vampyrfilmer tex. Sounds like a gameplan? Du kan få gosa med Jalle och Puppypappilly då!

Lot's of love

Hanna

Dagens återkomst

Nu är jag hemkommen från mitt paradis. Återkommen från himlen kan man säga. Fast hemkommen är jag ju inte riktigt. Lite smått hemlös snarare. Men jag är back in Västertorp. Och jag är ren nu, från topp till tå. Det var längesen sist. Nästan ren. Misstänker en vaxpropp i höger öra.

Veckan på västkusten har varít fabulös. Eller vad man nu ska använda för ord. Life on a stick, för att härma Hanna. Som jag gör ibland. Jag har badat ungefär fem gånger om dagen, eller om dygnet snarare, för jag har badat nattetid en hel del också. Då är det mareld. Det är magiskt. Jag har åkt Europas högsta fritt fall. Jag skämde ut mig innan det börjat. Men det var Simons fel. Jag har sprungit barfota, gosat med mina kusiner, ätit miljoner glassar, tvättat håret endast i havet, skaffat soleksem, spelat Blokus och mycket mera. Bäst av allt är att jag varit ute till havs en hel massa med min kära Maj-Björn. Det var bara jag som röstade på att hon (båten) skulle heta Mrs. Chanandler Bong. Men Maj-Björn blev bra det med. Att sitta längst fram på henne är det bästa jag vet. Då känns det som man flyger. Då är det sommar på riktigt.

Det kändes mer än tungt att lämna Tjörn. Men i helgen vankas ju finbesök i stan! Det är mycket fint det. Och man blir ju glad när man ser prideflaggorna på bussarna.

Puss!
//Moa

tisdag 2 augusti 2011

Dagens dag i bilder

Vem Kan Slå Filip och Fredrik.
Middag.

Buffy The Vampire Slayer.
// Hanna

måndag 1 augusti 2011

Dagens ordspråk.

Hej på er det är Hanna. Det var ett tag sen nu. Sitter längst fram i en sval buss som körs av rolig chafför med GRATIS internet och käkar chips på väg hem från Värmland. Livet på en pinne. Haft det mycket fint i urskogarna. Hängt med släkt, tittat gamla vhsfilmer, ätit gott, badat, varit i ett gammal järnplace, letat elefanter, gått på shoppinggatan, sett konst, lyssnat och spelat Håkan, varit rädd för en apa, lekt med brorsan Pölsa, hittat en äldre dam som gillar Filip och Fredrik och lyssnat på en hel massa radio. Nytt favoritprogram, Nästan Starboys. Lyssna på det! P4 Värmland måndagar klockan 10.

"Det var bättre förr!"
"Ja, så är det. Eller det var inte bättre förr men det är sämre nu."

puss!